ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 310.000 de persoane, inclusiv 90.000 de civili, au fost ucise în Siria de la izbucnirea conflictului în martie 2011, a anunțat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP. 

OSDO, cu sediul în Marea Britanie, a raportat moartea a 312.001 persoane, inclusiv 16.000 de copii, de la începerea războiului, declanșat de reprimarea manifestațiilor pro-democrație pașnice.

Bilanțul include peste 53.000 de rebeli și aproape 110.000 de combatanți pro-regim, îndeosebi 60.000 de soldați sirieni, dar și zeci de mii de milițieni, membri ai mișcării șiite libaneze Hezbollah sau alți combatanți străini.

Aproape 55.000 de jihadiști au fost uciși în lupte, majoritatea afiliați grupării jihadiste Stat Islamic (SI) sau frontului Fateh al-Cham, fosta ramură a Al-Qaida.

Circa 3.683 de persoane neidentificate au fost, de asemenea, ucise, potrivit OSDO, care dispune de o rețea de corespondenți în toată țara.

Conflictul din Siria s-a transformat într-un război complex, care implică o multitudine de actori — sirieni și străini. Eforturile diplomatice pentru a pune capăt carnagiului nu au dat rezultate.

Marți, forțele regimului erau pe cale de a cuceri orașul Alep în întregime, provocând o înfrângere usturătoare rebelilor, cea mai importantă pentru opoziție de la izbucnirea conflictului.