ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un oficial occidental a anunțat că Rusia ar fi propus o încetare a focului în Siria la 1 martie, dar deocamdată nu s-a ajuns la un acord, informează Reuters.

Sursa citată susține că SUA sunt îngrijorate de unele elemente ale propunerii Moscovei. Discuțiile au loc în momentul în care Rusia susține o ofensivă a Forțelor Armate Siriene pentru a elibera orașul Alep.

Secretarul de stat al SUA, John Kerry, presează Moscova să înceteze bombardamentele și să permită accesul ajutoarelor în Alep, unde zonele deținute de rebeli sunt din ce în ce mai izolate. Oficialii sirieni nu dau semne că s-ar opri, însă. Aceștia au anunțat că bătălia pentru Alep va continua "în toate direcțiile". Aceștia se așteaptă ca bătălia să fie tranșată rapid.

Angajați umanitari au anunțat miercuri că alimentarea cu apă la Alep, unde se află încă două milioane de oameni, nu mai funcționa.

Kerry speră într-un acord la o întâlnire la Munchen joi între Rusia, Statele Unite, Arabia Saudită, Iran și alte puteri, în încercarea de a reînvia negocierile de pace care au eșuat la începutul acestei luni.