Organizația Statul Islamic a răpit aproximativ 30 de femei și copii din minoritatea druzilor din Siria, în provincia Suwayda, săptămâna trecută, într-un asalt sângeros al acestei grupări ultraradicale responsabile de atrocități teribile, scrie inquirer.net.
Jihadistii SI au lansat pe 25 iulie o serie de atacuri coordonate, inclusiv atentate sinucigașe, contra orașului Suwayda (sud), capitala provinciei cu același nume, și  a altor localități, soldate în total cu peste 250 de morți, unul dintre bilanțurile cele mai mari de la începutul războiului în Siria, în 2011, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).
 
În timpul retragerii din zone atacate, jihadiști au răpit ”36 de femei și copii”, a anunțat luni SOHR. Potrivit ONG-ului și unui site local, Suwayda24, este vorba despre 20 de femei și 16 copii. Însă numai 30 de femei și copii se află în continuare la SI, a declarat directorul SOHR Rami Abdel Rahman. ”Patru femei au reușit să fugă, iar două sunt moarte, una ucisă prin împușcare, cealaltă probabil din cauza epuizării”.

SI nu a revendicat răpirile și nu au putut fi date detalii despre această acțiube pe canalele de propagandă ale jihadiștilor.

SI  a auto-declarat  „califat” islamic în 2014 regiuni din Siria și Irak, dar, în ultimul an a pierdut cea mai mare parte a acestui teritoriu.

Încă mai deține zone mici, izolate din deșertul îndepărtat al Siriei, care include părțile nord-estice din Siriai, precum și regiuni din provincia adiacentă Daraa și mai departe spre est, lângă granița cu Irak.

Controlată în bună parte de regimul lui Bashar al-Assad și dominată de minoritatea druzilor, Suwayda a fost relativ ocolită de războiul din Siria.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews