Jihadiștii ISIS au fost învinși,  președintele Donald Trump a anunțat retragerea trupelor americane, Bashar Assad este încă președinte. Inamicii Siriei, super-puteri sau adepții califatului Statului Islamic, care sperau să transforme Regina Levantului, dintotdeauna un simbol al coexistenței pașnice între religii, într-un deșert obscurantist, asistă acum la renașterea unei națiuni. O Sirie care a sărbătorit, pe stradă, Nașterea Domnului.

La Damasc, în Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Joseph Absi, Patriarhul greco-melchit catolic al Antiohiei, Alexandriei și Ierusalimului,
a lansat un mesaj clar: „Astăzi, patria noastră iubită renaște în inimile poporului său. Siria este astăzi o țară reînnoită și minunată datorită jertfelor armatei arabe siriene și conducerii înțelepte a președintelui Bashar al-Assad. Așteptăm și ne rugăm pentru cei care au sprijinit Siria. În curând, toți străinii vor părăsi țara noastră”.

Pentru prima dată de la izbucnirea sângerosului conflict, în 2011, care a devastat o mare parte a Siriei, creștinii și musulmanii au ieșit în stradă, creând împreună un spectacol impresionant de lumini și culori. Damascul a revenit la viață în ziua de Crăciun. Cu Brazi împodoobiți, cu scene ale Nativității, cu biserici pline de credincioși, cu străzi și piețe în sărbătoare. 
 
Anul trecut de Crăciun, locuitorii din Homs, oraș devastat de război, sărbătoreau Nașterea Domnului lângă un nn brad metalic, care tronea în mijlocul ruinelor. Peisajul dezolant nu i-a descurajat pe sirienii care, fără coșmarul atacurilor jihadiștilor, fără spaima bombardamentelor, au trăit doar cu bucuria de a se reîntoarce la viață și de a sărbători creștinește Crăciunul. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews