ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiștii ISIS au fost învinși,  președintele Donald Trump a anunțat retragerea trupelor americane, Bashar Assad este încă președinte. Inamicii Siriei, super-puteri sau adepții califatului Statului Islamic, care sperau să transforme Regina Levantului, dintotdeauna un simbol al coexistenței pașnice între religii, într-un deșert obscurantist, asistă acum la renașterea unei națiuni. O Sirie care a sărbătorit, pe stradă, Nașterea Domnului.

La Damasc, în Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Joseph Absi, Patriarhul greco-melchit catolic al Antiohiei, Alexandriei și Ierusalimului,
a lansat un mesaj clar: „Astăzi, patria noastră iubită renaște în inimile poporului său. Siria este astăzi o țară reînnoită și minunată datorită jertfelor armatei arabe siriene și conducerii înțelepte a președintelui Bashar al-Assad. Așteptăm și ne rugăm pentru cei care au sprijinit Siria. În curând, toți străinii vor părăsi țara noastră”.

Pentru prima dată de la izbucnirea sângerosului conflict, în 2011, care a devastat o mare parte a Siriei, creștinii și musulmanii au ieșit în stradă, creând împreună un spectacol impresionant de lumini și culori. Damascul a revenit la viață în ziua de Crăciun. Cu Brazi împodoobiți, cu scene ale Nativității, cu biserici pline de credincioși, cu străzi și piețe în sărbătoare. 
 
Anul trecut de Crăciun, locuitorii din Homs, oraș devastat de război, sărbătoreau Nașterea Domnului lângă un nn brad metalic, care tronea în mijlocul ruinelor. Peisajul dezolant nu i-a descurajat pe sirienii care, fără coșmarul atacurilor jihadiștilor, fără spaima bombardamentelor, au trăit doar cu bucuria de a se reîntoarce la viață și de a sărbători creștinește Crăciunul.