ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sirian de Externe susține că acuzațiile aduse de Franța privind utilizarea gazului sarin de către forțele regimului Assad sunt inventate, parte a unei înscenări, relatează siteul agenției Sana, citat de Mediafax.

„Republica Arabă Siriană condamnă campania frenetică de inducere în eroare, de minciuni și bazată pe acuzații fabricate lansate de către ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, referitoare la crimele din Khan Sheikhoun. Aceste acuzații arată fără dubiu implicarea Franței în pregătirea acestor crime, în cadrul parteneriatului privind agresiunea asupra Siriei”, se arată în comunicatul diplomației de la Damasc.

Miercuri, ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat că forțele loiale președintelui sirian Bashar al-Assad au folosit gaz sarin în provincia Idlib (Khan Sheikhoun), potrivit probelor obținute de către serviciile de informații din Franța.

Ministerul sirian de Externe apreciază că „guvernul francez nu are calificarea sau competența pentru a decide ce s-a întâmplat în Khan Sheikhoun și să prezinte o concluzie, iar minciunile și acuzațiile vehiculate reprezintă o încălcare flagrantă a autorizațiilor organizațiilor internaționale specializate, în încercarea de a ascunde adevărul cu privire la această crimă și persoanele care stau în spatele ei.”.

Totodată, Siria consideră că „obiecția Franței și a aliaților săi pentru ca Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) să înființeze unui comitet de investigație neutru și profesionist privind rezoluția ruso-iraniană demonstrează în mod clar acest lucru.”

În finalul comunicatului, ministerul sirian de Externe apreciază că politica socialistă a Franței a eșuat atât pe plan intern, cât și extern.

„Guvernul francez, care a eșuat în repetate rânduri și a fost condamnat ferm de către poporul francez prin înfrângerea copleșitoare a candidatului partidului socialist aflat la guvernare în primul tur al alegerilor prezidențiale, nu va putea să apeleze la politica externă pentru a-și ascunde eșecurile, întrucât guvernarea lor a fost cu adevărat o poveste a eșecului politicii interne și externe și a unui semn de regresie morală, iar prima și cea mai importantă victimă a fost statutul Franței și reputația ei pe scena internațională”, este poziția diplomației siriene.

În data de 4 aprilie, un presupus atac chimic desfășurat în provincia siriană Idlib a ucis 90 de persoane, între care 30 de copii. Administrația Donald Trump și alte națiuni susțin că regimul de la Damasc este responsabil pentru acest incident. În replică, armata americană a lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews