ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiștii sirieni afiliați rețelei Al Qaida au anunțat punerea unei recompense pe capul președintelui sirian Bashar al-Assad și cer atacarea Rusiei, ca reacție la intervenția militară a Moscovei, de sprijinire a regimului de la Damasc.

Într-o regiune în care punerea unei recompense pe capul liderilor organizațiilor teroriste, de către guvernele suverane, a devenit un lucru obișnuit, a venit rândul unui șef de stat să fie pus pe lista neagră. 
 
Abu Mohammed al-Golani, liderul grupării jihadiste Frontul Al Nusra, aripa al Qaida din Siria, oferă 3 milioane de euro pentru cel care îl va ucide pe Assad.
 
Și nu este singurul. Golani este dispus să dea alte două milioane de euro pentru cel care îi va aduce capul liderul grupării șiite libaneze Hezbollah, Hasan Nasrallah, care sprijină trupele regimului de la Damasc în lupta cu rebelii.

Liderul jihadist a cerut, de asemenea, multiplicarea atacurilor împotriva minorității alawite, din care face parte și Assad, și a rușilor, după ce a spus că implicarea militară a Rusiei în Siria este o cruciadă creștină menită eșecului.

”Dacă armata Rusiei ucide oameni în Siria, atunci ucideți-i și voi pe ruși! Și dacă ei ne ucid soldații, ucideți-i și voi pe soldații lor! Ochi pentru ochi”, a spus Golani într-un mesaj tradus de AFP.