ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Osama Abdul Mohsen, refugiatul sirian care a devenit cunoscut după ce o jurnalistă din Ungaria l-a trântit la pământ cu tot cu copilul pe care-l ducea în braţe, ar fi membru al Frontului Al-Nusra, aripa siriană a reţelei Al-Qaida.

Dezvăluirea aparţine unei formaţiuni kurde care publică o fotografie a lui Osama Abdul Mohsen cu turban pe cap şi un text în care precizează că deţine mai multe probe care să ateste adevăratele preocupări ale bărbatului.

"Osama Abdul s-a alăturat grupării teroriste în 2011, a comis nenumărate şi a ucis nenumăraţi civili minoritari”, scrie site-ul Uniunii Democrate kurde, citat de Rudaw.net.

Conform aceleaşi surse, sirianul ar fi fost implicat şi în reprimarea violentă a revoltelor kurde din orașul Qamishlo în 2004. Atunci, peste 50 de kurzi au fost uciși de către forțele de securitate siriene la un meci de fotbal.

Site-ul formaţiunii kurde mai spune că Mohsen a părăsit oraşul sirian Tel Abyad şi s-a amestecat printre adevăraţii refugiaţi de război când cucerirea acestuia de către forţele kurde devenise certă.

Osama Abdul Mohsen a devenit cunoscut după ce o jurnalistă de la o televiziune maghiară a fost filmată în timp ce pune piedică unui bărbat ce fugea cu copilul în brațe.  Scena s-a petrecut în Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de imigranți au forțat un cordon al poliției.

Imaginile au stârnit reacții puternice în Ungaria și în străinătate, în contextul în care Budapesta a fost deja criticată pentru atitudinea sa față de imigranți.