ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În SUA nemulțumirile părinților legate de sistemul de educație sunt într-o creștere continuă, iar alternativa pe care aceștia au ales-o este aceea de a da o educație copiilor acasă.
 
Începând cu anul 1999, numărul de copii ”homeschooled” a crescut cu 75% și cu toate că în prezent procentul copiilor homeschooled este de doar 4% dintre toți copiii de vârstă școală la nivel național, numărul de copii din clasele primare ai căror părinți aleg să renunțe la educația tradițională este în creștere de șapte ori mai repede decât numărul de copii în care se înscriu K-12 (sistemul școlar) în fiecare an, scrie educationnews.org, citat de logec.ro.

Statisticile ”homeschooling” arată că cei care sunt educați în mod independent, se situează de obicei, între 65 și 89 de procente la astfel de examene, în timp ce elevii înmatriculați la școlile tradiționale se situează în medie în 50 de procente.

Mai mult decât atât, decalajele dintre elevi care afectează de mult timp sistemul de învățământ din întreaga țară, nu sunt prezente în mediul homeschooling. Nu există vreo diferență între performanțele copiilor educați acasă, indiferent de sex, nivel de venit, sau rasa / etnie.

”Studii recente apreciază succesul academic al copiilor școliți acasă, observând notele mai mari pe care aceștia le obțin mai târziu, în timpul liceului și în timpul facultății. În mod surprinzător, cheltuiala medie pentru educația unui copil acasă, pe an, este de la 500 $ la 600 $, în comparație cu o cheltuială medie de 10.000 $ pe copil, pe an, pentru elevii din școlile publice.”

 

 


Cele mai bune facultăți din Statele Unite nu au întârziat să recunoască realizările acestora. Rata de promovabilitate și de absolvire a studiilor superioare a copiilor educați acasă este mult mai mare decât cea a copiilor școliți tradițional, în școli publice sau chiar în școli private.

Cei care studiazî acasă sunt recrutați cu ardoare de universități precum Massachusetts Institute of Technology, Universitatea Harvard, Stanford University și Duke.

De asemenea, copiii educați acasă nu pierd așa-numitele oportunități de socializare, care sunt considerate un element central al mediului școlar tradițional și de care aparent nu au parte cei care nu frecventează școlile obișnuite.

Unul din avantajele surprinzătoare ale copiilor educați acasă este tocmai tendința lor de a fi mai sociabili decat restul tinerilor, iar potrivit sondajului efectuat de National Home Education Research Institute, aceștia demonstrează o "dezvoltare socială, psihologică și emoțională sănătoasă, și succesul la maturitate.”

 "Pe baza datelor obținute recente, cercetători precum dr. Brian Ray (NHERI.org) <<se așteaptă să observe o creștere notabilă a numărului de copii educați acasă în următorii 5 până la 10 ani. Creșterea va avea loc atât ca valoare absolută cât și ca pondere în populația școlară. Această creștere se va datora parțial. . . [1], faptului că un număr mare dintre acei indivizi care au fost educați acasă în anii ‘90 vor începe să-și educe acasă proprii lor copii și [2] succesului permanent de care se bucură elevii școliți acasă>>”