Un website de educație sexuală destinat imigranților care ajung în Germania, disponibil în 13 limbi, inclusiv româna, a fost activat joi de Centrul Federal german de Educație pentru Sănătate, obiectivul demersului fiind ca noii veniți să fie informați despre comportamentele sexuale uzuale în această țară și să afle metodele anticoncepționale și de planificare familială, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

Portalul www.zanzu.de a fost realizat în așa fel încât să fie ușor de înțeles, textele însoțite de grafice și desene conținând explicații despre numeroase teme de natură sexuală, cum ar fi virginitatea, practicarea sexului pe perioada sarcinii sau importanța musculaturii pelviene în relațiile sexuale.

Se oferă, de asemenea, răspunsuri la întrebări cum ar fi de ce chiar și oamenii care sunt într-o relație se îndrăgostesc sau se simt atrași de altcineva, ce înseamnă homosexualitatea sau cum poate fi ajutată o persoană care este victima unor abuzuri sexuale.

Portalul mai oferă informații de bază despre regulile de conduită sexuală în Germania, funcționarea sistemului de sănătate publică și consilierea în materie de sarcină și planificare familială.

Informațiile sunt disponibile în 13 limbi, inclusiv germană, engleză, franceză, spaniolă, arabă, română, bulgară, poloneză, rusă, turcă.

Crearea acestui website face parte din inițiativele lansate în ultimele luni de guvernul german în contextul sosirii masive a imigranților, majoritatea musulmani, și a incidentelor cum au fost cele din noaptea de Anul Nou, când sute de femei germane au fost agresate sexual la Koln și în alte orașe de grupuri de indivizi cu semnalmente care corespund celor ale refugiaților arabi.

La două săptămâni după acele incidente a fost lansată o aplicație pentru telefoane mobile ce cuprinde reguli de bază de conviețuire în Germania, precum și un capitol care le explică refugiaților cum decurg relațiile bărbaților cu femeile în această țară, subliniind că atunci când o femeie îi răspunde unui bărbat "nu", acest lucru chiar înseamnă "nu".
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews