ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Un website de educație sexuală destinat imigranților care ajung în Germania, disponibil în 13 limbi, inclusiv româna, a fost activat joi de Centrul Federal german de Educație pentru Sănătate, obiectivul demersului fiind ca noii veniți să fie informați despre comportamentele sexuale uzuale în această țară și să afle metodele anticoncepționale și de planificare familială, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

Portalul www.zanzu.de a fost realizat în așa fel încât să fie ușor de înțeles, textele însoțite de grafice și desene conținând explicații despre numeroase teme de natură sexuală, cum ar fi virginitatea, practicarea sexului pe perioada sarcinii sau importanța musculaturii pelviene în relațiile sexuale.

Se oferă, de asemenea, răspunsuri la întrebări cum ar fi de ce chiar și oamenii care sunt într-o relație se îndrăgostesc sau se simt atrași de altcineva, ce înseamnă homosexualitatea sau cum poate fi ajutată o persoană care este victima unor abuzuri sexuale.

Portalul mai oferă informații de bază despre regulile de conduită sexuală în Germania, funcționarea sistemului de sănătate publică și consilierea în materie de sarcină și planificare familială.

Informațiile sunt disponibile în 13 limbi, inclusiv germană, engleză, franceză, spaniolă, arabă, română, bulgară, poloneză, rusă, turcă.

Crearea acestui website face parte din inițiativele lansate în ultimele luni de guvernul german în contextul sosirii masive a imigranților, majoritatea musulmani, și a incidentelor cum au fost cele din noaptea de Anul Nou, când sute de femei germane au fost agresate sexual la Koln și în alte orașe de grupuri de indivizi cu semnalmente care corespund celor ale refugiaților arabi.

La două săptămâni după acele incidente a fost lansată o aplicație pentru telefoane mobile ce cuprinde reguli de bază de conviețuire în Germania, precum și un capitol care le explică refugiaților cum decurg relațiile bărbaților cu femeile în această țară, subliniind că atunci când o femeie îi răspunde unui bărbat "nu", acest lucru chiar înseamnă "nu".