ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul comandamentului armatei lituaniene a fost atacat de hackeri care au postat informații false despre exercițiile NATO în Marea Baltică și Polonia.

Potrivit presei lituaniene, mesajul fals se referea la faptul că exercițiile NATO s-ar fi axat pe posibila anexare a regiunii ruse Kaliningrad, care se află între Lituania și Polonia, relatează Agerpres.

'Conținutul mesajului era unul provocator, cu intenția de a discredita NATO și Lituania', a declarat ministrul apărării lituanian Juozas Olekas.

Informațiile false au fost șterse de pe site-ul armatei la scurt timp miercuri seara și a fost lansată o anchetă, a precizat Ministerul Apărării.

Conform informațiilor apărute în presă, o companie privată însărcinată cu securitatea site-ului armatei ar fi responsabilă pentru acest incident care survine într-un moment de tensiune sporită între multe dintre fostele state satelit ale Moscovei și Rusia din cauza anexării anul trecut a peninsulei Crimeea și a conflictului în curs de desfășurare în care sunt implicați rebeli proruși în estul Ucrainei.