ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția macedoneană a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de imigranții care încercau să pătrundă vineri pe teritoriul țării dinspre Grecia, după o noapte petrecută pe fâșia de frontieră, relatează Reuters și BBC.

Intervenția poliției are loc la o zi după ce autoritățile macedonene au decretat stare de urgență în două regiuni de frontieră pentru a face față valului de imigranți, majoritatea din Orientul Mijlociu.

Mii de oameni au petrecut noaptea blocați la granița sudică a Macedoniei, care a fost practic închisă după decretarea stării de urgență, iar dimineața au încercat să depășească barajul poliției. Potrivit AP, cel puțin opt persoane au fost rănite în ciocniri.

Macedonia a devenit în ultimele luni un punct-cheie de tranzit pentru imigranții și refugiații care încearcă să ajungă în statele prospere din nordul Europei.