ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reportajul Sky News despre presupusul trafic de arme din România s-a lăsat cu mare scandal, dar și cu acuzații din toate părțile. În timp ce autorități și figuri importante ale țării noastre afirmă că totul este o înscenare, postul britanic își susține jurnalistul care a făcut materialul.

Nu este, însă, primul scandal de acest fel în care postul de televiziune britanic este implicat. Acum 13 ani, un jurnalist din cadrul său a fost nevoit să-și dea demisia după ce s-a descoperit că un reportaj făcut de el, în timpul războiului din Irak, despre puterea unei rachete de croazieră, a fost un fals. Totul a fost dat în vileag de o echipă de documentariști a BBC, care a filmat în același timp și care a susținut că totul a fost pus în scenă special pentru Sky și nicio rachetă nu a fost lansată.

La acea vreme, Sky News a recunoscut greșeala și a transmis că materialul lui James Forlong este inacceptabil pentru un post care și-a construit ”o reputație prin acuratețe și integritate”, potrivit The Irish Times, citat de b1.ro.

”A fost, în zece ani de activitate fără cusur în această companie, o singură scăpare pe care astăzi o regret profund. Nu am avut deloc intenția să dezamăgesc telespectatorii, deși accept că acesta a fost rezultatul”, a susținut în 2003 Forlong.