ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de membri ai Congresului SUA cu care au discutat reporterii Wall Street Journalau apreciat că starea președintelui Statelor Unite se deteriorează galopant.

La baza documentației pentru articolul realizat de ziarul american stau discuțiile avute cu nu mai puțin de 45 de Democrați și Republicani care au avut întâlniri recente cu Joe Biden sau au fost informați despre modul în care s-au derulat acestea.

Cei mai mulți dintre ei sunt desigur Republicani, dar sunt și mulți Democrați care au declarat cu îngrijorare că Biden, care va împlini 82 de ani la alegerile din 2024, „își arată vârsta”.

Congresmenii au citat exemple de cazuri în care au fost evidente modificările de comportament ale celui mai puternic om din lume.

Astfel, scrie WSJ, cu ocazia unei întâlniri cu conducerea Congresului pe o temă vitală cum este finanțarea Ucrainei, care a avut loc în ianuarie 2024, președintele a vorbit atât de încet încât unii participanți au avut dificultăți să înțeleagă ce spune.

Joe Biden privea la notele pregătite dinainte de echipa sa de consilieri pentru a face afirmații banale și evidente, făcea pauze îndelungate și închidea ochii perioade atât de lungi încât unii se întrebau dacă nu cumva a adormit.

Cu ocazia unei  discuții între patru ochi cu președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, în luna februarie, pe tema problemelor energetice, Joe Biden a părut să fi uitat ce conținea propriul program.

Pe de altă parte, Casa Albă respinge afirmațiile despre o stare de degradare tot mai accentuată a președintelui, declarându-le „tendențioase”.

Administrația îl consideră pe cel mai vârstnic președinte din istoria Americii „un lider ager și energic”.

Vara trecută, New York Post scria că anturajul lui Joe Biden are dificultăți tot mai mari să păstreze imaginea acestuia drept a unui om jovial și puternic.

Era vorba mai ales de problemele de deplasare și de faptul că echipa sa trebuie să aibă grijă să îi înlăture din cale orice obstacol potențial pentru a nu se împiedica.

Se evoca inclusiv necesitatea folosirii unui „mergător”, un cadru care să fie utilizat la deplasare.

Iar în această iarnă, New York Times scria că Joe Biden beneficiază de o întreagă echipă a cărei sarcină este să-l facă pe președinte să evite căderile sau lapsusurile în public.