Zeci de mii de persoane au participat duminică la un marș în capitala Slovaciei, Bratislava, cerând o interzicere totală a avortului în această țară, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.
 
„Cine ucide un copil nenăscut ucide viitorul națiunii'”, se putea citi pe unele dintre pancartele manifestanților, în timp ce un organizator al manifestației a subliniat în intervenția sa că „viața fiecărui om este neprețuită, așadar ea trebuie protejată de la concepție până la moarte'”.

Legislația privind avortul este în Slovacia relativ liberală față de cea din Polonia sau Malta, care au cele mai stricte legi la acest capitol între țările UE. În Slovacia în prezent avortul la cerere este legal până la a 12-a săptămână de sarcină inclusiv, în timp ce avortul din motive de sănătate este permis până la a 24-a săptămână de sarcină. Dar parlamentarii conservatori și cei de dreapta-radicală doresc ca avortul să fie permis doar până în a 6-a sau a 8-a săptămână de sarcină, ori chiar să-l interzică complet.

Legislativul de la Bratislava va începe luna aceasta dezbaterile privind restricționarea avortului, dar nu este clar dacă propunerile avansate vor fi transpuse în lege. Partidul aflat la putere, SMER, o formațiune social-democrată cu orientare conservatoare și partenerul său de guvernare Partidul Național Slovac, de centru-dreapta, nu au precizat încă dacă vor susține propunerile avansate.

Formațiunea SMER a promis în schimb că va susține adoptarea legislației care va interzice căsătoriile între persoanele de același sex și adopțiile de copii în cazul cuplurilor formate din astfel de persoane

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews