ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății din Slovacia a aprobat utilizarea Ivermectinei în tratarea Covid-19, a anunțat purtătoarea de cuvânt Zuzana Eliasova. Este o autorizație valabilă pentru următoarele șase luni. În afara spitalelor, medicamentul va fi disponibil în farmacii, pe bază de rețetă, informează SmartRadio.

Ministerul a subliniat că este un medicament antiparazitar, care are însă un puternic efect antiviral și anti-inflamator în tratarea Covid-19. „Numeroase studii arată eficacitatea, nu doar în condiții in-vitro sau pe animale, dar și în studiile clinice pe oameni, realizate în întrega lume. A fost deja înregistrat în câteva țări, cum ar fi Franța, Statele Unite, Suedia sau Norvegia”, a spus Eliasova.

Ivermectina este inclusă în protocolul de tratament pentru pacienții Covid din Macedonia, Bulgaria, Grecia.
 
România începe testele clinice pentru Ivermectină, deocamdată.

Pe de altă parte, Slovacia interzice ieșirea din casă fără un test Covid negativ.
 
Cu excepția celor cu vârsta sub 15 ani și peste 65 de ani, toți cetățenii slovaci trebuie să aibă confirmarea unui rezultat negativ al testului RT-PCR sau antigen, oriunde s-ar duce: la serviciu, la cabinetul medical sau la cumpărături. 

Noua regulă se aplică până pe 7 februarie în statul cu 5,4 milioane de locuitori, unde au efectuate peste 2,5 milioane de teste Covid săptămâna trecută – 30.000 au fost pozitive. Poliția a informat că vor fi organizate filtre de control, iar cei care încălcă regulile vor fi aspru sancționați. „Amenzile urcă până la 1000 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.