ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul slovac Robert Fico a anunțat că țara sa nu va accepta ca viitorul Uniunii Europene să fie decis de doar câteva state, informează AFP.

'"Deciziile cruciale asupra viitorului Europei nu pot fi definite de unul, două sau trei state membre", a subliniat Fico la o conferință de presă desfășurată la Bratislava.

Reacția șefului executivului slovac vine după ce, în zilele de după Brexit, unii lideri europeni s-au întâlnit în grupuri restrânse pentru a discuta despre viitorul UE, cum a fost reuniunea de sâmbătă a miniștrilor de externe din cele șase state fondatoare ale blocului comunitar (Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Olanda) sau cea de luni la care au participat cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Francois Hollande și premierul italian Matteo Renzi. Liderii României nu au reacționat în niciun fel la aceste întâlniri.

Slovacia, care va prelua conducerea semestrială a Consiliului UE, a anunțat că va susține ca forul comunitar să promoveze o 'politică în domeniul migrației și azilului echilibrată'. Slovacia a atacat la Curtea de Justiția a UE cotele obligatorii de migranți adoptate la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) din luna septembrie, decizie ce prevede repartizarea a 160.000 de migranți între statele UE.

'Unele propuneri ale Comisiei Europene sunt acceptabile pentru o majoritate a statelor membre (...), dar altele provoacă reacții negative', a afirmat în continuare premierul slovac, el reafirmându-și opoziția față de proiectul de reformă a Regulamentelor Dublin (ce guvernează soluționarea cererilor de azil) propus de Comisie, care prevede cote obligatorii de migranți automate și permanente, împreună cu amenzi pentru țările care nu le acceptă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews