ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Slovacia trebuie să fie parte a „nucleului" integrat al Uniunii Europene, condus de Germania și Franța, afirmă premierul Robert Fico, părând să revină asupra fostelor poziții eurosceptice și distanțându-se de alte state central și est-europene.

„Principiile mele politice fundamentale sunt apropiate de cele ale nucleului Uniunii Europene, de Franța și Germania", a declarat marți Robert Fico, citat de site-ul agenției Reuters.

„Sunt foarte interesat de cooperarea regională în cadrul Grupului Vișegrad, dar interesul vital al Slovaciei este în cadrul Uniunii Europene", a adăugat Robert Fico.

Grupul Vișegrad, format din Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia, a avut o serie de disensiuni cu Uniunea Europeană, în principal în materie de imigrație.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Franței, Emmanuel Macron, au stabilit în luna mai elaborarea unui plan pentru aprofundarea integrării europene. Comisia Europeană a adoptat în martie un plan de reformare a Uniunii Europene, președintele Jean-Claude Juncker prezentând în Parlamentul European cinci posibile direcții ale Blocului comunitar, axate pe o cooperare a țărilor în grade diferite, eventual prin concentrarea pe piața unică, pe apărare și securitate.