Cetățenii Sloveniei au decis, prin referendum, respingerea căsătoriilor între persoane de același sex, informează presa de la Ljubliana.

În luna martie, Parlamentul adoptase o lege care permitea astfel de uniuni, dar coaliția "E pentru copii" ( Za otroke gre!) a mobilizat peste 350.000 de cetățeni care au votat "împotriva" legii care instaura căsătorii homosexuale. Puțin peste 200.000 au fost cei care s-au declarat de acord cu legea.

Pentru ca referendumul să fie validat, era nevoie de o prezență de peste 20% la urne, ceea ce s-a și întâmplat.

Legea pro-căsătorii homosexuale a fost susținută masiv de Uniunea Europeană, inclusiv de către toți eurodeputații sloveni. Chiar și așa, slovenii au respins pentru a doua oară căsătoriile homosexuale, inclusiv posibilitatea ca aceste cupluri să adopte copii, după ce o făcuseră deja în 2012.

În trei ani, nivelul de dezaprobare pentru căsătoriile homosexuale a crescut: de la 55% în 2012, la 64% în 2015.

La sfârșitul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial al României a apărut un proiect de lege constituțională ce definește căsătoria ca fiind o uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Inițiativa constituțională aparține unui grup de cetățeni, susținuți de Coaliția pentru Familie, și are nevoie de un număr de minim 500.000 de semnături pentru a ajunge pe masa Parlamentului.

Despre acest proiect puteți citi mai multe, AICI.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews