ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Slovenia construiește un nou segment de gard la frontiera de sud cu Croația, destinat să stăvilească numărul în creștere de migranți ilegali care încearcă să ajungă în țările occidentale folosind ruta balcanică, transmite joi Reuters, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, noul segment de gard se va ridica pe o distanță de 40 km de-a lungul frontierei cu Croația. După finalizarea acestei secțiuni, lungimea totală a gardului va fi de 219 km, acoperind aproape o treime din granița sloveno-croată."Gardul va fi ridicat temporar în zonele unde este necesar să prevenim traversările ilegale ale frontierei de stat și pentru a asigura siguranța oamenilor și a proprietăților lor”, a declarat Irena Likar, purtătoare de cuvânt a ministerului de Interne, potrivit sursei citate.Slovenia a început ridicarea unui gard de frontieră pentru prima dată în timpul crizei refugiaților din 2015, când, pe parcursul a șase luni, în jur de 500.000 de migranți au traversat țara.Conform poliției slovene, 7.415 migranți ilegali au fost depistați în primele șapte luni ale anului, în creștere cu 56% față de perioada similară din 2018

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews