Slovenia construiește un nou segment de gard la frontiera de sud cu Croația, destinat să stăvilească numărul în creștere de migranți ilegali care încearcă să ajungă în țările occidentale folosind ruta balcanică, transmite joi Reuters, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, noul segment de gard se va ridica pe o distanță de 40 km de-a lungul frontierei cu Croația. După finalizarea acestei secțiuni, lungimea totală a gardului va fi de 219 km, acoperind aproape o treime din granița sloveno-croată."Gardul va fi ridicat temporar în zonele unde este necesar să prevenim traversările ilegale ale frontierei de stat și pentru a asigura siguranța oamenilor și a proprietăților lor”, a declarat Irena Likar, purtătoare de cuvânt a ministerului de Interne, potrivit sursei citate.Slovenia a început ridicarea unui gard de frontieră pentru prima dată în timpul crizei refugiaților din 2015, când, pe parcursul a șase luni, în jur de 500.000 de migranți au traversat țara.Conform poliției slovene, 7.415 migranți ilegali au fost depistați în primele șapte luni ale anului, în creștere cu 56% față de perioada similară din 2018


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews