ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru combaterea SIDA, catedrala Sf. Ștefan din Viena și-a oferit altarul activiștilor LGBT și travestitului Conchita Wurst. Cu binecuvântarea și în aplauzele cardinalului Schönborn.

Diavoli, dansatoare cu pieptul gol, cu coarne și salopete din latex, catarame cu cranii, travestiți, pene, lumânări, muzică electronică și fum roșu. Și peste toate, crucifixuri, veșminte preoțești și felinare. Așa a arătat anul trecut, la 30 noiembrie, evenimentul caritabil LGTB, organizat pentru al doilea an la rând cu ocazia zilei mondiale împotriva SIDA. Locul: Catedrala Sf. Ștefan din Viena.  Evenimentul s-a ținut cu binecuvântarea cardinalului Christoph Schönborn, aflat în public în primul rând.
Iar spectacolul nu pare sa fi fost diferit nici anul acesta. Pentru că vedeta show-ului a fost travestitul austriac Conchita Wurst, care și-a câștigat faima la nivel mondial după ce și-a reprezentat națiunea la Eurovision 2014.
Organizatorul evenimentului, activistul homosexual Gery Keszler, a mulțumit cardinalului Schönborn pentru generozitatea sa, considerând că spectacolul de strângere de fonduri pentru victimele HIV din acest an va fi un succes. Spectacolul a fost co-sponsorizat de Cavalerii din Malta, filiala din Austria.

„Cardinalul Christoph Schönborn intenționează din nou să desacralizeze Catedrala Sf. Ștefan cu lucruri abominabile homosexuale”, a adeclarat o persoană din Asutria, care a dorit să-și păstreze anonimatul, pentru LifeSiteNews.

„Un anumit domn Gery Keszler este organizatorul blasfemiei numite „bal de viață ”, un eveniment gay de strângere de fonduri,  și o orgie. Este un prieten apropiat al cardinalului Schönborn ”, a spus sursa.

De altfel, anul trecut, cardinalul Schönborn a fost criticat pentru că a permis și a participat la evenimentul din catedrală. Părintele Johannes Maria Schwarz a publicat un articol pe site-ul Kath.net criticând utilizarea catedralei pentru evenimentul secularist. El a susținut că, deși banii s-au îndreptat către o cauză bună - un spital HIV din Africa de Sud, această casă a lui Dumnezeu, „inima Vienei Catolice”, a fost transformată într-o „sală polivalentă”. Evenimentul poate demonstra foarte bine  „moartea unei Biserici slăbite ”, a adăugat el.