ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O membră a Gărzii Naționale a SUA, în vârstă de doar 22 de ani, a suferit o serie de probleme de sănătate – inclusiv două atacuri de cord care au adus-o în pragul morții – după ce a primit două doze de vaccin Moderna anti-COVID-19, transmite Epoch Times

Karolina Stancik se considerat odată „foarte sănătoasă”, făcând mai multe sporturi din adolescență până la vârsta adultă. La 21 de ani, ea a ales să servească țara intrând în armata SUA în februarie 2021.

„Ni s-a spus că va fi cerut și că trebuie să primim [vaccinul] înainte de a pleca la antrenamentele de bază”, a spus ea, înainte de anunțul din august 2021 al secretarului Apărării Lloyd Austin privind obligativitatea vaccinului în rândul militarilor.

Acest mesaj, potrivit Karolinei, i-a făcut pe noii recruți să gândească: „Ești o persoană rea dacă nu primești vaccinul și nu-ți pasă de oamenii din jurul tău”.

„Ca soldat tânăr și nou, eu și mulți alții din jurul meu am făcut ceea ce ni s-a spus”, a spus Stancik.

„Eram prea noi pentru a cunoaște toate regulile și posibilele lacune”, a adăugat ea. „Am acceptat aproape orbește pentru că nu știam că poți obține scutiri” din motive medicale sau religioase.

Karolina a ajuns să primească vaccinul Moderna în martie și aprilie 2021; de atunci, „viața este o luptă dificilă”, a spus ea.

Mai întâi au venit problemele de respirație.

„Am avut de-a face cu ceea ce medicii considerau a fi astm la acea vreme, fără un diagnostic, și nu am avut niciodată probleme cu plămânii, în niciun alt moment al vieții mele”, a spus ea.

Apoi Karolina a suferit o răceală sau o infecție a sinusurilor, presiune în cap și amețeli.

A urmat febră, precum și amorțeală și furnicături în tot corpul. Dar i s-a spus de către un medic că aceste simptome sunt normale...

Problemele cu procesarea informației vizuale și ceea ce ea a descris ca fiind probleme neurologice au început în octombrie 2021. Printre acestea au fost amorțeală, furnicături, dureri ca niște junghiuri în tot corpul, pierderea funcției motorii, tremor și multe altele.

„Starea mea s-a înrăutățit progresiv, iar [problemele] nu s-au oprit niciodată”, a spus Karolina.

În octombrie 2021, s-a trezit într-o cameră de urgență, după primul ei atac de cord. Starea i s-a înrăutățit și mai mult după aceea, când a început să se confrunte cu greață, o frecvență cardiacă ridicată, junghiuri și leșin, a povestit ea. În februarie 2022, a avut un al doilea atac de cord.

În plus față de aceste două atacuri de cord, Karolina a spus că a fost diagnosticată cu astm bronșic sever și sindrom de tahicardie ortostatică posturală (POTS), o tulburare de circulație a sângelui care provoacă o frecvență cardiacă mai mare atunci când pacientul se ridică în picioare, după ce a stat în șezut sau culcat.

În noiembrie 2022, medicul ei i-a spus că prezintă „semne ale unui mini-accident vascular cerebral”, a spus ea. După acel incident și apariția tulburărilor de vedere, ea a fost sfătuită în cele din urmă să consulte un neurolog. Acum așteaptă rezultatele testelor pentru neuropatie, disautonomie, lupus, scleroză multiplă și altele.

Problemele neurologice ale Karolinei au continuat anul acesta.

„În timp ce aștept rezultatele legate de problemele mele neurologice, mă confrunt și cu probleme tot mai mari în legătură cu procesarea mea vizuală”, a spus ea.

Costuri tot mai mari pentru îngrijirea medicală

Între timp, TRICARE, sistemul medical militar, nu-i mai plătește facturile medicale pentru că Armata a scos-o din serviciul activ.

Facturile se strâng, spuse ea. În februarie 2022, Stancik a fost recomandată pentru pensionare medicală și așteaptă o hotărâre.

Au existat costuri frecvente pentru analizele de sânge, vizitele la medic și tratamente pentru problemele cardiologice, de exemplu. Ea este, de asemenea, facturată pentru programările la neurologie.

„Pentru cardiologie, am fost facturată cu 225 de dolari pentru fiecare vizită, așa că a trebuit să nu mai merg atât de des”, a spus ea.

„Experiența aceasta mi-a adus furie, tristețe și descurajare, dar știu că nu sunt singura persoană care a primit vaccinul și care suferă”, a spus ea. „Datoria mea acum, cât timp încă am capacitatea de-a o face, este să vorbesc în numele celor care au nevoie să fie auziți. Mulți soldați au fost vătămați de vaccin, iar Armatei pur și simplu nu-i pasă. Din acest motiv, îmi suprim furia pentru a o transforma în ceva pozitiv pentru a fi o voce pentru ei.”