Sonda spațialăt Insight a NASA a aterizat pe Marte, după 7 luni de călătorie prin spațiul cosmic. Cu ajutorul  Insight NASA vrea să descopere misterele acestei planete, dar și ale întregului sistem solar, informează The Independent.

Sonda spațială Insight a ajuns cu succes pe Marte,  chiar mai bine decât se așteptau inginerii, după 7 luni de la plecarea de pe Pământ , fiind programată să analizeze planeta timp de doi ani. Insight a făcut totuși față atmosferei aspre de pe Marte, plină de dificultăți.

 
Deocamdată nu se știe cum arată interiorul planetei Marte. Mai multe misiuni trecute au dus seismometre la suprafața lui Marte dar rezultatele au întârziat să apară. Spre exemplu, în cazul sondelor Viking, seismometrul din dotarea primei sonde nu s-a deschis, iar cel din dotarea celei de-a doua nu făcea decât să înregistreze mișcările imprimate sondei pe care era instalat de vântul marțian.
 
Sonda InSight a costat 993 de milioane de dolari. Dispozitivul spațial a călătorit circa 482 de milioane de kilometri, fiind o etapă de pregătire în vederea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, pe care NASA speră să o facă până în 2030. 

nasa 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.