ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea alegătorilor americani nu dorește ca Congresul SUA să lanseze procedura de destituire împotriva președintelui Donald Trump, potrivit unui nou sondaj publicat miercuri, relatează Xinhua, citată de Agerpres.
 
Discuțiile despre suspendarea președintelui au apărut după ce fostul său avocat personal, Michael Cohen, a afirmat sub jurământ că a cumpărat, la solicitarea lui Donald Trump, tăcerea a două presupuse prostituate „pentru a influența alegerile prezidențiale” din 2016.


Realizat de Universitatea Quinnipiac, sondajul arată că 56% dintre alegătorii americani nu doresc ca Congresul să ia măsuri împotriva președintelui, în timp ce 36% susțin acest lucru.

„Alegătorii americani nu vor ca Congresul să-i spună președintelui Donald Trump: 'Ești destituit!'', a spus Tim Malloy, unul dintre responsabilii sondajului.

Cu toate acestea, majoritatea americanilor, 58%, sunt de părere că acțiunile președintelui Trump ar trebui mai atent verificate de Congres.

Potrivit sondajului, 54% dintre americani afirmă că au o mai mare încredere în mass-media decât în Donald Trump în ceea ce privește prezentarea adevărului asupra unor chestiuni importante, față de 30% care cred contrariul. Alegătorii republicani au fost singurul grup care a afirmat că are mai multă încredere în Trump decât în mass-media.

Universitatea Quinnipiac a chestionat 1.038 de alegători la nivel național în perioada 6-9 septembrie, sondajul având o marjă de eroare de 3,7 puncte procentuale.