Partidul antiimigrație Alternativa pentru Germania (AfD) câștigă terenul în rândul alegătorilor, iar alianța conservatoare CDU/CSU (Uniunea Creștin Democrată / Uniunea Creștin Socială) își pierde susținerea, indică un sondaj de opinie citat duminică de dpa, scrie Agerpres.

AfD, care a devenit populară în urma crizei migrației din 2015-2016, se menține pe locul patru în preferințele germanilor, cu 13% la nivel federal. În Germania de Est în schimb se clasează pe locul 1, cu 23%, notează dpa.
 
AfD se află cu destul de mult în urma CDU/CSU la nivel federal, dar alianța cancelarului Angela Merkel a atins, conform noului sondaj, recordul negativ de 28% din preferințe, cel mai scăzut nivel din acest an și cu două puncte procentuale mai puțin decât săptămâna trecută.

Pe locul al doilea se află Verzii, cu 19%, iar pe locul 3 social-democrații din SPD cu 18%, cu 1% în creștere față de sondajul similar de săptămâna trecută.

Situația stângii radicale Die Linke rămâne neschimbată la 9%, iar liberalii din FDP coboară cu un punct, la 8%, mai arată sondajul, realizat între 11 și 17 aprilie de institutul Emnid și la care participanții au fost întrebați cu ce partid ar vota dacă duminica aceasta ar avea loc alegeri federale.