Aproape toți francezii sunt de acord cu măsurile anunțate de François Hollande după atentatele de la 13 noiembrie și au încredere în forțele de ordine, potrivit unui sondaj BVA-Orange-iTELE, dat publicității sâmbătă, citat de AFP.

Pentru francezi, prioritățile guvernului trebuie să fie lupta împotriva propagandei jihadiste și a radicalizării, securitatea internă și lupta contra terorismului internaționa
 
Conform acestui studiu, 94% dintre francezii chestionați declară că au încredere în forțele de poliție și de jandarmerie pentru a lupta împotriva terorismului (+7 puncte față de aprilie), dintre care 60% "încredere deplină", iar 93% au încredere în armata franceză (+5 puncte), care de altfel cunoaște un aflux de candidaturi după atentate. 

În plus, 87% dintre francezi au încredere în serviciile franceze de informații (+4 puncte). 

Guvernul a obținut rezultate mai puțin favorabile: mai puțin de un francez din doi (49%) îi acordă încredere în lupta antiteroristă. În ce îl privește pe șeful statului, în pofida unei creșteri de șapte puncte din aprilie, numai 46% au încredere în el. 

Persoanele chestionate aprobă, totuși, în număr foarte ridicat măsurile anunțate de președintele François Hollande. Mai mult de nouă francezi din zece sunt de acord cu crearea mai multor mii de posturi în poliție, jandarmerie, servicii vamale și justiție, precum și cu retragerea cetățeniei binaționalilor născuți în Franța în cazul condamnării lor pentru acte de terorism și cu introducerea unei vize și a arestului la domiciliu pentru francezii care se întorc din Siria. 

Retragerea cetățeniei este măsura aprobată de cei mai mulți francezi (97% dintre simpatizanții dreptei și 83% dintre simpatizanții stângii). 

Ancheta a fost realizată pe un eșantion reprezentativ de 1.088 de francezi recrutați telefonic și apoi chestionați pe internet la 18 și 19 noiembrie 2015.