Cel puțin 46% dintre musulmanii care nu sunt originari din Franța vor ca legea islamică, Sharia, să fie inclusă în sistemul juridic al țării, dezvăluie un sondaj realizat de IFOP (Institutul francez pentru sondarea opiniei publice) pentru revista Le Point, conform site-ului i24news.tv.

Sondajul indică, de asemenea, că în rândul musulmanilor de origine franceză, 18% cred că Sharia ar trebui să prevaleze. Acest procent ajunge însă la 46% în rândul musulmanilor francezi veniți din străinătate, indică studiul.

„Pretenția unei supremații a Sharia este susținută în primul rând de noii veniți din acele tari în care amprenta islamului este foarte puternică”, a declarat pentru Le Point directorul IFOP, Jerome Fourquet.

Sondajul mai arată că „41% dintre musulmani consideră că islamul trebuie practicat și integrat în obiceiurile și tradițiile franceze”.

Éric Ciotti, membru al Parlamentului francez, a comentat rezultatele sondajul într-o postare pe social media,  cerând revenirea la „asimilare”. „În fața comunitarismului islamist, care crește și amenință republica (franceză), trebuie să stopăm imigrația și să redescoperim asimilarea ca nucleu al politicii noastre de integrare”, a spus Ciotti pe Twitter.

În urmă cu un an, un imam de la moscheea As-Sunnah din Viena a făcut apel la înființarea unui stat islamic și la introducerea legei islamice (Sharia) pe teritoriul austriac.

Legea divină a musulmanilor, Sharia, este aplicată în cele mai extreme interpretări ale sale de către Statul Islamic și de Boko Haram, organizațiile teroriste cele mai periculoase în acest moment, scrie The Independent.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews