ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou sondaj realizat în SUA arată că majoritatea covârșitoare a tinerilor americani cred că „mass-media a declarat mai înainte de vreme și în absența oricăror dovezi, că președintele Trump și aliații săi sunt vinovați de legături cu Rusia”.

În mod covârșitor, americanii dau vina pe mass-media pentru tam-tam-ul făcut în jurul anchetei privind legăturile cu Rusia, 57% fiind de acord că „mass-media a declarat înainte de vreme că președintele Trump și aliații săi sunt vinovați de legături cu Rusia", în lipsa unor dovezi clare. Doar 39% nu au împărtășit această opinie, scrie informationliberation.com.
 
83% dintre republicani sunt de acord că mass-media a prezentat acest caz în mod părtinitor, doar 32% dintre democrați afirmând acest lucru. Aproape 62% dintre independenți au considerat că presa a comis erori  în reflectarea investigației privind legăturile cu Rusia.

Sondajul realizat de  IBD / TIPP relevă, de asemenea, că majoritatea americanilor nu crede că Rusia a influențat rezultatul alegerilor.
 
În ciuda prezentării mediatice intense, aproximativ 52% dintre respondenți au declarat că rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016 nu a fost "influențat" de Rusia, în timp ce doar 39% au spus că a fost.

Aproape jumătate dintre americani au declarat că investigația privind implicarea Rusiei în alegerea lui Trump reprezintă o „vânătoare de vrăjitoare”. Circa 47% dintre cei chestionați sunt de acord cu afirmația că ancheta privind posibilele legături dintre echipa de campanie a lui Trump și Rusia este o „vânătoare de vrăjitoare politică”, menită să ducă la demiterea președintelui american.  48% dintre ei nu au fost de acord cu această afirmație.

Potrivit aceluiași sondaj, 65% dintre americani spun că este „prematur” să se vorbească despre demiterea lui Trump, în timp ce 32% consideră că ar fi „corect”.

Sondajul a fost realizat în perioada 30 mai- 6 iunie, înainte ca fostul director al FBI, James Comey, să fie audiat de Comitetul pentru Informații al Senatului american.
 
Trump l-a demis pe James Comey  deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigația în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea sa a intervenit în contextul anchetei privind ingerințele Rusiei în campania electorală.