Decizia președintelui Donald Trump de a impune taxe pentru importurile de oțel și aluminiu, o măsură protecționistă care irită UE, crește popularitatea liderului SUA printre compatrioți. Un sondaj  Harvard-Harris arată că 83% dintre americani spun că susțin naționalismul economic al președintelui Trump, scrie Breitbart.com.


Decizia protecționistă luată de Trump spune că importurile de oțel vor fi taxate cu 25%, iar cele din aluminiu cu 10%. Importurile din Canada și Mexic vor fi scutite deocamdată, iar cu celelalte țări Statele Unite sunt dispuse să negocieze. Semnată de președintele Donald Trump miercuri, în cadrul unei ceremonii, la Casa Albă,  măsura va intra în vigoare peste două săptămâni.

ImunoMedica


Un sondaj efectuat de Harvard-Harris arată că aproximativ 83% dintre americanii chestionați au declarat că au sprijinit eforturile lui Trump de a proteja industria americană de ceea ce președintele numește practici comerciale agresive ale altor țări, în urma unor arcorduri care au îngenunchiat clasa de mijloc din America.

Naționalismul economic comercial al lui Trump este și mai popular printre alegătorii republicani, un bloc de votanți care este greșit interpretat ca fiind alcătuit din susținători convinși ai comerțului liber și ai intereselor corporatiste.

Aproximativ 93% dintre alegătorii republicani afirmă că sprijină puternic sau într-o oarecare măsură planurile lui Trump de a renegocia comerțul liber astfel încât beneficiarii să fie muncitorii americani și pentru a împiedica companiile multinaționale să se miște cu ușurință în străinătate.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.