ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul germanilor care cred că Islamul nu este parte a Germaniei a crescut brusc, față de ceea ce considerau în urmă cu doi ani.

Două treimi dintre germani consideră că Islamul "nu are ce căuta" în țara lor, arată un sondaj recent, conform site-ului The Local.de.

Nu mai puțin de 60% dintre germani consideră că Islamul nu are ce căuta în Germania, țara care a atras cel mai mare număr de refugiați în ultimul an. În Germania trăiesc în prezent între 2,1 și 4 milioane de musulmani, mulți dintre ei născuți în această țară. Sondajul arată că doar 34% dintre respondenți consideră că Islamul este o parte a Germaniei.

Cele mai mari rezerve vizavi de Islam le au persoanele în vârstă. Mai exact, 71% dintre persoanele cu vârste peste 64 de ani consideră că Islamul nu are ce căuta în Germania.

58% dintre germani mai cred că partidele principale ale țării, CDU, partidul Angelei Merkel, SPD - social democrații din opoziție, liberalii și verzii nu iau în serios amenințarea Islamului radical.

Rezultatele dramatice ale sondajului vin pe fondul creșterii în sondaje a partidului de extremă dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD) și a mișcării anti Islam Pegida, cu sediul la Dresda.

94% dintre suporterii AfD cred că Islamul nu are ce căuta în Germania.