ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul de extrema stângă George Soros a fost prins că a canalizat în secret peste 15 milioane de dolari către teroriștii Hamas cu intenția de a „destabiliza Occidentul”.

13,7 milioane de dolari din banii canalizați au fost transferați către un grup legat de Hamas denumit The Tides Center, potrivit New York Post. Tides Center sponsorizează multe grupuri extremiste care au justificat atacul terorist din 7 octombrie asupra Israelului.

Potrivit Thepostmillennial.com, o astfel de organizație este Adalah Justice Project, care a postat pe Instagram o imagine de la atacul în care un buldozer a dărâmat un gard de frontieră, imagine însoțită de comentariul: „Colonizatorii israelieni credeau că pot ține captivi la infinit două milioane de oameni într-o închisoare în aer liber. Nici o cușcă nu este imposibil de distrus”. De atunci, organizația a început să ceară o „încetare a focului” și a organizat un protest la biroul reprezentantului Ro Khanna (D-CA).

Raportul mai arată că organizația Tides a transferat 30.000 de dolari către Desis Rising Up and Moving, un co-sponsor al unui protest din Bryant Park, New York City, care a dus la arestarea a 139 de persoane.

Alte grupuri pro-palestiniene finanțate de Soros sunt Jewish Voice for Peace și If Not Now, care au încasat 650.000 de dolari, respectiv 400.000 de dolari.

Arab American Association of New York a susținut un protest în Bay Ridge Brooklyn numit „Flood Brooklyn for Palestine”, unde protestatarii au devenit violenți cu poliția și au scandat sloganul Hamas: „De la râu la mare, Palestina va fi liberă!” („From the river to the sea, Palestine will be free!”)

Într-o scrisoare trimisă lui George și Alex Soros, obținută de The Daily Wire, vicepreședintele grupului de supraveghere MRC, Dan Schneider, a spus: „În calitate de lideri ai uneia dintre cele mai mari organizații filantropice din lume, suntem siguri că sunteți la curent cu declarația președintelui Joe Biden de condamnare a recentelor atacuri teroriste împotriva Israelului și a poporului său.”

Schneider a subliniat că Biden a spus în discurs către liderii evrei că „tăcerea înseamnă complicitate” și către Soros că „În lumina tuturor acestor lucruri, tăcerea voastră este asurzitoare”.

După ce a enumerat mai multe organizații către care se duc banii lui Soros, Schneider a spus: „Având în vedere că donațiile voastre au intrat direct în buzunarele celor care încearcă să îi extermine pe evrei, este clar că aveți o datorie și mai mare să vă curățați de fărădelegile voastre.” Schneider le-a cerut să „dezvăluie fiecare dintre [grupurile] pro-Hamas care beneficiază de banii dvs., să vă deziceți public de fiecare dintre aceștia, să anulați toate finanțările dvs. pentru ei, să recuperați donațiile transferate anterior și să puneți capăt războiului dvs. împotriva Israelului și a poporului evreu din întreaga lume”.

În iunie, George Soros și-a predat imperiul de 25 de miliarde de dolari fiului său de extremă stânga Alex, care este acum președintele interimar al Fundațiilor pentru Societatea Deschisă. La acea vreme, Alex a promis că va fi „mai politic” decât tatăl său.