ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Războiul ideologic dintre George Soros și Donald Trump și-a consumat un nou episod la Davos. Magnatul de origine evreiască a spus că președintele american Donald Trump riscă să determine izbucnirea unui război nuclear împotriva Coreei de Nord și că administrația lui este un pericol pentru întreaga lume.

„Consider că administrația Trump reprezintă un pericol pentru întreaga lume”, a spus miliardarul american. „Însă, consider că acesta este un fenomen temporar care va dispărea în 2020 sau chiar mai devreme”, a adăugat Soros, precizând că se așteaptă la un mare succes al democraților la alegerile din 2018.

Soros, președinte al Soros Fund Management, în vârstă de 87 de ani, a spus că Fundația pentru o Societate Deschisă cheltuiește peste o jumătate din buget „mai aproape de casă” în schimbul lumii în curs de dezvoltare, într-un efort care are scopul de a proteja democrația.

Deși a spus că puterea instituțiilor îl vor împiedica pe Trump să aibă succes, Soros consideră că războiul nuclear și schimbările climatice reprezintă amenințări mai mari la adresa civilizației.

„SUA trebuie să accepte Coreea de Nord drept o putere nucleară și apoi să coopereze și să negocieze cu China pentru a stabili o alianță mai bine echipată pentru a confrunta națiunea. Comentariile sale vin în contextul intensificării tensiunilor comerciale dintre cele două mari economii ale lumii”, a spus Soros.

Vorbind la Forumul Economic Mondial, Soros s-a referit și la Facebook și Google, comparându-le cu companii de jocuri de noroc care încurajează dependența în rândul utilizatorilor. El a adăugat că Facebook va rămâne fără oameni pe care să îi „convertească” în mai puțin de trei ani.

Soros a criticat organizațiile de social media pentru că exploatează datele pe care le controlează și le-a numit „un pericol” pentru societate care necesită o supraveghere mai atentă.

„Faptul că sunt distribuitori la limita monopolului îi transformă în utilități publice și ar trebui să li se impună reguli mai stricte, cu scopul de a apăra competiția, inovarea și accesul universal echitabil și deschis”, a spus George Soros.