ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soția președintelui Siriei, Asma al-Assad, urmează prima fază a unui tratament. Aceasta a fost diagnosticată cu o boală oncologică, a anunțat pe Twitter administrația prezidențială siriană.

„Asma al-Assad a început prima fază a unui tratament pentru o tumoare malignă la sân, identificată într-un stadiu incipient”, se spune în anunțul cancelariei, însoțit și de o imagine în timp ce președintele Assad își vizitează soția la spital.

De asemenea, administrația i-a urat soției președintelui Siriei însănătoșire grabnică. 

Unii analiști consideră drept surprinzător faptul că știrea privind starea sănătății a fost dată acum, la sfârșitul războiului. Conform unor surse, boala ar fi fost ascunsă și de cei mai apropiați colaboratori ai președintelui Bashar al Assad. Presa guvernamentală declară că tumoarea a fost recent diagnosticată. Lucru care poate fi real, având în vedere că Asma nu s-a retras niciodată din viața publică și a participat mereu la evenimentele oficiale ale guvernului, ultimul cu doar câteva săptămâni în urmă, când s-a întâlnit cu familiile „martirilor” și răniților în război.
În timpul celor 7 ani de război, Asma a devenit un punct de referință pentru toată lumea, chiar și pentru creștini. Deși putea pleca la Londra, pentru a scăpa de conflict și a fi la adăpost în țara sa de origine, soția liderului sirian a preferat să rămână lângă soțul ei.

În 2012, statele occidentale i-au interzis să călătorească în Europa, pentru ca anul trecut parlamentarii britanici să ceară ca cetățenia britanică a soției președintelui sirian să fie retrasă.


De religie musulmană sunnită, Asma a fost mereu apreciată de creștini, care nu văd nici o diferență între religii: „Are multă credință în Dumnezeu și o va proteja cu siguranță", afirmă ei. 



Anunțul vine după ce, la începutul  lunii trecute, forțele regimului sirian au ridicat drapelul lor deasupra orașului sudic Daraa și au sărbătorit victoria, un gest al cărui simbolism nu poate fi ignorat, pentru că în acest oraș a izbucnit revolta siriană, la 6 martie 2011.