ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fotografie cu soțiile liderilor NATO, prezente zilele trecute la summit-ul Alianței, de la Bruxelles, în care apare și soțul premierului homosexual al Luxemburgului, face înconjurul internetului.

Gauthier Destenay, avocat belgian, in vârstă de 44 de ani, este soțul premierului luxemburghez, Xavier Bettel, homosexual declarat.

S-au căsătorit în 2015, însă formează un cuplu încă din 2010. Cei doi se numără printre foarte puținele cupluri de același sex din lume care ocupă o poziție înaltă în stat. 

În martie, prim-ministrul Luxemburgului i-a șocat pe mulți în momentul în care, prezent la ceremonia aniversării a 60 de ani de semnarea Tratatelor de la Roma l-a prezentat liderilor europeni pe Gauthier Destenay astfel: „Aici este soțul meu".

Cu cinci ani înaintea lor, premierul Islandei, Johanna Sigurdardottir, a fost primul șef de executiv din lume care s-a căsătorit cu cineva de același sex.
În fotografia de grup mai apar soția președintelui francez Emmanuel Macron, Brigitte, într-o rochie scurtă, lângă soția președintelui Turciei, Emine Erdogan, îmbrăcată într-un costum cu pantaloni și batic pe cap. Melania Trump, soția lui Donald Trump, se distinge prin eleganță, într-o rochie neagră de dantelă.