ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației din Spania, Isabel Celaa (membră a Partidului Socialist Basc), a stârnit o furtună în țara sa după ce a declarat că dreptul părinților de a-și educa copiii în conformitate cu propriile credințe este limitat, iar „drepturile parentale nu se pot confunda cu proprietatea”, informează ABC.es.

Într-un interviu acordat jurnalului El Correo, ministrul afirmă că părinții au dreptul de a alege educația copiilor lor în funcție de propriile convingeri morale și religioase, „în limitele stabilite de lege”.

Ea a mai adăugat că „pretențiile anumitor familii de a permite sau nu copiilor lor să participe la anumite activități obligatorii este un veto parental inacceptabil, care vulnerabilizează capacitatea centrelor educaționale de a-și exercita autonomia în parcurgerea curiculei”.

Socialista bască a mai spus că legile stabilesc dreptul fiecăruia de a fi educat în așa fel în cât să se poată coexista cu ceilalți, iar cetățeanul este obligat să respecte aceste prevederi.

Ministra a declarat, în acest sens, că „interesul superior al copilului” cere ca o „o familie homofobă să nu aibă dreptul să crească copii homofobi”.

Declarațiile ei vin în contextul în care guvernul regional Murcia a permis părinților să decidă dacă copiii lor vor putea să participe la discuțiile și alte activități speciale care ar putea intra în coliziune cu părerile lor morale și etice. Aceste clase includ educație sexuală și ateliere pe probleme LGBT, susținute de vorbitori străini. Poziția autorităților locale a fost susținută de Partidul Vox și Partidul Popular, care au cerut guvernului de la Madrid „să ia mâinile de pe familii”.

În discuție a intrat și Ministrul Egalității de Șanse, , Irene Montero, din partidul de stânga Podemos, care a adăugat că măsura adoptată în Murcia este o formă de „cenzură și sexism.” A mai adăugat: „copiii părinților homofobi au același drept ca toți ceilalți copii să fie educați în cultura iubirii față de oricine”.