ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Justiția iberică a suspendat luni revenirea în carantină a locuitorilor unei zone de lângă Lerida, cel mai mare oraș din vestul Cataloniei, scrie Agerpres..Este prima oară când o astfel de decizie este luată în Spania după sfârșitul regimului de izolare la domiciliu.


Această măsură a fost ordonată duminică de autoritățile regionale din cauza unei exploziei numărului de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2.„Tribunalul din Lerida a decis să nu ratifice măsurile rezoluției din 12 iulie” luate de guvernul regional, "întrucât acestea contravin legii”, a indicat pe contul său de Twitter Tribunalul superior de justiție din Catalonia.
 
Văzuți fără nicio armă legală de control a populației într-o perioadă complicată, cu o creștere a infectărilor, autoritățile din Sănătate speră să întoarcă decizia la recurs.

”În acest moment examinăm cum să rezolvăm aceasta din punct de vedere juridic”, a declarat responsabila regională pentru sănătate, Alba Verges, la Catalunya Radio.
 
Deși nu mai au pentru moment niciun act legislativ de control, autoritățile cer locuitorilor din zona respectivă a Cataloniei, cu o populație de aproximativ 200.000 de persoane, să rămână în case, în pofida suspendării măsurii de reintrare în izolare de către justiție.