După Grecia, Spania, cea mai lovită țară, alături de Italia, de coronavirus, ia măsuri economice pentru a veni în sprijinul populației.  Guvernul spaniol a interzis, vineri, concedierile în timpul pandemiei de coronavirus, în momentul în care sindicatele estimează că un jur de un milion de salariați vor fi temporar în șomaj, scrie AFP.
 
„Nu putem folosi Covid-19 pentru a concedia începând de astăzi”, a indicat, într-o conferință de presă ministrul Muncii Yolanda Diaz, membră a Partidului de stânga radicală Podemos, care guvernează în coaliție cu socialiștii lui Pedro Sanchez.

Această interdicție a concedierilor a fost cerută de două principale sindicate, CC OO și UGT, care estimează că în jur de un milion de persoane ar putea fi trimise în șomaj parțial în martie.  

Guvernul spaniol a simplificat procesul de plasare a angajaților în concediu temporar, care acum necesită doar completarea unui formular de bază.

Guvernul a decretat la 14 martie stare de alertă și carantină pentru toți spaniolii, o măsură prelungită până la 11 aprilie, din cauză că Spania este țara care numără cei mai mulți morți după Italia, cu 4.858 potrivit celui mai recent bilanț și cu peste 64.000 de cazuri înregistrate.