ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cererea președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky de a transmite un mesaj de pace în lume înainte de startul finalei Cupei Mondiale de duminică a fost respinsă de FIFA, a declarat o sursă pentru CNN.

Sursa a declarat că Zelenski s-a oferit să apară într-o legătură video cu fanii de pe stadionul din Qatar, înainte de meci și a fost surprins de răspunsul negativ. 

„Am crezut că FIFA a vrut să își folosească platforma pentru binele general", a declarat sursa.

Solicitarea, deși neortodoxă, nu este surprinzătoare. Kievul a încercat în repetate rânduri să se folosească de evenimentele mondiale majore, indiferent de tematica acestora, pentru a menține atenția globală asupra războiului din Ucraina.

Zelensky a apărut prin intermediul unei înregistrări video la orice, de la summitul Grupului celor 20 de națiuni la Grammy și Festivalul de Film de la Cannes.
 
De asemenea, a acordat interviuri și a purtat conversații cu o gamă variată de jurnaliști și artiști celebri, inclusiv Sean Penn și David Letterman, folosind farmecul și priceperea mediatică pe care le-a dezvoltat în industria divertismentului - a fost actor înainte de a deveni politician - pentru a obține sprijin pentru Ucraina.