ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În lupta împotriva coronavirusului numeroase state au apelat și la serviciile lor secrete pentru a obține materiale medicale, mai ales aparate pentru respirație asistată, afirmă un agent al Mossad, care a primit misiunea să găsească astfel de materiale pentru Israel, relatează miercuri agenția EFE, citată de Agerpres.
 
„Folosim toate conexiunile noastre speciale pentru a câștiga lupta și a face probabil ceea ce face toată lumea: să obținem stocuri destinate altora'', a spus agentul prezentat sub pseudonimul ''Het'', în cadrul programului de investigații Uvda al postului de televiziune Canal 12.

Serviciul de spionaj al Israelului a reușit deja să aducă în țară trei transporturi de echipamente sanitare, inclusiv 27 de ventilatoare pentru secțiile ATI, și așteaptă sosirea altor 160 de transporturi săptămâna aceasta.

„Am supervizat multe operațiuni în trecut, dar niciodată nu am gestionat una atât de complexă'', mărturisește spionul israelian, dând și exemple de misiuni eșuate. Astfel, un avion cu materiale sanitare achiziționate de Israel dintr-o altă țară nu a mai primit permisiunea de a decola, astfel că în final aceste materiale nu au mai ajuns în Israel. Într-un alt caz camioanele erau deja în fața unei fabrici pentru a încărca echipamente obținute de Mossad, când s-a descoperit că altcineva tocmai reușise să preia acele materiale.

Prețurile echipamentelor și materialelor sanitare au crescut în lume chiar și de patru ori în timp ce toate țările caută asiduu astfel de produse devenite tot mai greu de găsit pe măsură ce pandemia se extinde, notează spionul israelian.

Obiectivul pe care și l-a fixat Mossadul este să obțină 7.000 de aparate pentru respirație asistată, iar în zilele următoare ar putea să reușească achiziționarea a circa 1,5 milioane de măști, două milioane de mănuși și combinezoane de protecție și 180 de aparate pentru respirație asistată, a mai spus el. Mossadul primește în fiecare zi peste 2.000 de piste pentru astfel de achiziții, dar unele sunt false, iar altele eșuează pentru că alte țări reușesc primele să obțină produsele.