ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Competiția se desfășoară la Pyeongchang, Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie 2018 iar liderul nord-coreean Kim Jong-un se află într-o stare de alertă, scrie dailystar.co.uk.

Kim Jong-un le-a permis sportivilor săi de elită să ia parte la concursuri, pentru a-și îmbunătăți imaginea în lume. Coreea de Nord și de Sud au stabilit să se prezinte „sub același drapel” în fața publicului, marcând o îmbunătățire semnificativă a relațiilor.

Dar în spatele solidarității și a mărinimiei lui Kim Jong-un s-ar putea ascunde gânduri negre, a declarat un expert asiatic în securitate. Chris Ogden, din cadrul Universității St. Andrews, crede că sportivii nord-coreeni au fost avertizați cu privire la riscul unei execuții, la întoarcerea din delegație.

„Orice negociere a lor cu sud-coreenii sau cu un alt inamic, sprionarea și apoi încercarea de a furniza informații dușmanului Phenianului ar putea fi considerată trădare, care se pedepsește cu moartea”, a spus  Ogden.

"Dacă vor fi găsiți vinovați că au spus ceva, au spionat sau au colaborat cu sud-coreeni,  asta înseamnă trădare și, automat, moarte”, a subliniat profesorul Odgen.