Sportul continuă să construiască poduri între Coreea de Nord și Coreea de Sud,  la aproape trei luni de la așa-numitele „Jocuri Olimpice ale Păcii”, care au avut loc în sudul peninsulei, anunță BBC News.

La doar câteva zile după ce liderii celor două țări s-au angajat să denuclearizeze peninsula coreeană, cele două țări s-au unit din nou în sala de tenis de masă, în loc să concureze una împotriva alteia, pe fondul reconcilierii inter-coreeane.

Deși sunt încă în război din punct de vedere tehnic, cele două Corei urmau să se confrunte în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Tenis de Masă din Halmstad, Suedia, dar au hotărât să-și dea mâna și să formeze o echipă unificată.

Pentru prima dată în istoria competiției sportive, organizatorii turneului au fost de acord că cele două echipe ar putea fuziona, iar acum se vor confrunta fie cu Japonia, fie cu Ucraina, în ultimele sferturi, care au loc vineri.

Nu e prima dată când cele două națiuni au concurat ca una singură. În luna februarie, Coreea de Nord și Coreea de Sud au creat o echipă  de hochei feminin unificată  la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang.

Referindu-se la mișcarea de joi, președintele Federației Internaționale de Tenis de Tenis, Thomas Weikert, a declarat: „Când am informat consiliul de administrație despre această decizie, echipa unită a fost primită cu ovații în picioare din partea delegațiilor care și-au arătat sprijinul pentru această mișcare istorică".

Decizia celor două echipe vine după întâlnirea istorică dintre liderul nordului și cel al sudului, săptămâna trecută. Kim Jong-un a făcut un gest simbolic prin traversarea liniei de demarcație dintre cele două state, devenind primul lider nord-coreean care intră pe teritoriul Coreei de Sud. Kim Jong-un s-a întâlnit cu președintele sud-coreean Moon Jae-in în zona demilitarizată ce desparte cele două Corei, cei doi președinți convenind să lucreze pentru o "pace durabilă".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews