ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un controvesrat spot publicitar a fost premiat de Societatea Italiană de Medicină pentru contracepție, însă italienii s-au revoltat din cauza mesajului blasfemiator și a modului în care companiile pro avort își fac, mai nou, publicitate.

„Folosiți-l! Face miracole”, Acesta este mesajul prin care Arhanghelul Gavriil o încurajează pe Maica Domnului să ia o cutie de pilule contraceptive.

Este vorba de un spot publicitar creat de un grup de studenți de la Institutul Giorgi-Woolf din Roma, care a câștigat premiul inițiativei anuale ”Să ne informăm”,  promovată de Societatea Italiană de Medicină Contraceptivă (Smic) și de asociația culturală Lacelta. Studenții care au creat spotul au primit, fiecare, câte 1000 de euro.

Pentru a face publicitate pastilelor contraceptive, s-a folosit una dintre cele mai celebre picturi ale lui Botticelli, „Buna Vestire” (Annunciazione di Cestello). În concepția „modernistă” a  studenților, Îngerul Gavriil, în loc să-i aducă Fecioarei vestea despre nașterea lui Iisus, îi oferă în dar o cutie de Ellaone, cu pliula de a doua zi. Denumit #Usalafamiracoli (Folosiți-l! Face miracole!) proiectul a fost cel mai apreciat de juriu, câștigând marele premiu.

Pe internet însă au început să curgă nemulțumirile și criticile italienilor, care au spus că spotul este o rușine, o blasfemie, folosind imagini sacre pentru a promova pastile care pot provoca avortul. Și care contravin principiilor religiei din care a fost luată imaginea pentru publicitate.

Asociația italiană „Non si Tocca il Famiglia” a adresat organizatorilor campaniei o scrisoare de protest,  susținând că spotul „contravine principiilor educaționale ale sistemului educațional”, reprezentând o blasfemie, prin care nu este recunoscută Întruparea lui Hristos. „Darul” Arhanghelului Gabriel, care dă pilulele Ellaone Fecioarei Maria, este, de asemenea, considerat de semnatarii scrisorii, o insultă la adresa Maicii Domnului.

Și pe Facebook numeroși utilizatori au comentat revoltați modul prin care se face publicitate unor pastile care pot provoca avortul:”Imaginea este mai mult decât blasfemiatoare”, ”Aceasta este o insultă pentru artă și pentru Religia creștină”, au comentat internauții.