Bisericile catolice din Sri Lanka au anulat slujba de duminică în capitala Colombo, pentru a doua săptămână la rând, pentru a proteja populația de alte atacuri, scrie Reuters.

Forțele de securitate au declarat că mențin nivelul crescut de alertă deoarece serviciile de informații au oferit rapoarte care arată că este posibil ca militanții să atace din nou înainte de începerea lunii Ramadanului. Celebrarea începe luni, 6 mai.

Ambasadorul SUA din Sri Lanka a declarat săptămâna aceasta că este foarte probabil ca unii militanți islamiști, care au fost implicați și în atacurile de Paște, să plănuiască și alte atentate.
Arhiepiscopul din Colombo, cardinalul Malcolm Ranjith, a afirmat joi că o sursă externă de mare încredere a avertizat în legătură cu un atac într-o biserică cunoscută. De asemenea, el a cerut ca toate școlile private catolice din capitală și din jurul acesteia să fie închise temporar, scrie hotnews.ro

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews