ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sri Lanka interzice, de luni, utilizarea în public a vălului musulman integral (burqa), președintele țării, Maithripala Sirisena, motivând că acesta este „un risc de securitate și un simbol al fundamentalismului”, potrivit CNN, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată după o serie de atacuri ce au avut loc pe 21 aprilie în interiorul mai multor biserici și hoteluri din capitala țării, Colombo, în urma cărora peste 250 de persoane au murit și alte 500 au fost rănite.
„Președintele Maithripala Sirisena a luat această decizie pentru a sprijini acțiunile forțelor de securitate, astfel încât să le permită acestora să îi identifice mai ușor pe cei căutați pentru comiterea atacurilor”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale de la Colombo. Interdicția intră în vigoare de luni.

Poliția din Sri Lanka suspectează că grupul extremist local Tawheed Jamath ar fi în spatele atentatelor, însă gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile.