Sri Lanka interzice, de luni, utilizarea în public a vălului musulman integral (burqa), președintele țării, Maithripala Sirisena, motivând că acesta este „un risc de securitate și un simbol al fundamentalismului”, potrivit CNN, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată după o serie de atacuri ce au avut loc pe 21 aprilie în interiorul mai multor biserici și hoteluri din capitala țării, Colombo, în urma cărora peste 250 de persoane au murit și alte 500 au fost rănite.
„Președintele Maithripala Sirisena a luat această decizie pentru a sprijini acțiunile forțelor de securitate, astfel încât să le permită acestora să îi identifice mai ușor pe cei căutați pentru comiterea atacurilor”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale de la Colombo. Interdicția intră în vigoare de luni.

Poliția din Sri Lanka suspectează că grupul extremist local Tawheed Jamath ar fi în spatele atentatelor, însă gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews