ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spania a aprobat un act normativ care limitează utilizarea aerului condiționat în clădirile publice, ca o măsură de economisire a energiei și reducere a dependenței Europei de gazul rusesc.

Conformdecretului, pe perioada verii (când temperaturile depășesc în mod frecvent 40 de grade Celsius) aparatele de aer condiționat din clădirile publice nu trebuie setate mai jos de 27 de grade.

În timpul iernii, temperatura din clădirile publice spaniole nu trebuie să depășească 19 grade.

Partea cea mai stupidă a măsurii de tip ceaușist este că Spania NU depinde de gazul rusesc, dar guvenul socialist de la Madrid a adoptat decretul ca parte a ambiției Uniunii Europene de a reduce anul acesta dependența de gazul rusesc cu două treimi.

Acest lucru ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare și pentru români. Deși țara noastră depinde într-o măsură relativ mică de gazele din Rusia (circa 15%), ea ar putea fi obligată să ia măsuri drastice de raționalizare a energiei, pentru ca UE să poată atinge ținta propusă.

Nu cu mult timp în urmă, ziarul cu cel mai mare tiraj din Germania, Bild, le explica nemților binefacerile dușurilor cât mai scurte și cât mai rare.

Când românii l-au dat jos pe Ceaușescu în miezul iernii, din cauza frigului și întunericului din case, nu credeau că stafia lui va reveni curând și va bântui prin toată Europa.