ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook interzice "conținutul cu potențial violent" „Stop the Steal” (Opriți furtul) înainte de Ziua Inaugurării din 20 ianuarie, aplicând inclusiv o interdicție temporară pe scară largă a frazelor asociate cu mulțimea care a atacat clădirea Capitolului pe 6 ianuarie. Politica, detaliată într-o postare publicată luni de vicepreședinții Facebook, Guy Rosen și Monika Bickert, include orice conținut care conține cuvintele „Stop the Steal”, potrivit Breitbart.

„Tratăm următoarele două săptămâni ca un eveniment civic major”, se arată în postare. „Înlăturăm acum conținutul care conține expresia „Opriți furtul ”conform politicii noastre privind coordonarea vătămărilor de pe Facebook și Instagram”.

Pe lângă „suspendarea pe termen nelimitat” a contului președintelui Trump anunțată joi, Facebook menține interdicția temporară a oricărei publicității politice americane și „conectează oamenii cu informații fiabile și știri de înaltă calitate despre inaugurare și procesul de tranziție”.

„După inaugurare, eticheta noastră pentru postările care încearcă să delegitimeze rezultatele alegerilor va reflecta faptul că Joe Biden este președintele”, au scris Bickert și Rosen.

„Stop the Steal” a fost un hashtag folosit de susținătorii lui Trump pentru a pune la îndoială rezultatele alegerilor și a contesta frauda prin care Biden a câștigat state-cheie.
 
Politicienii francezi se poziționează de partea lui Donald Trump, președintele american în exercițiu, în contextul în care acesta a fost exclus de pe rețelele sociale după violențele care au avut loc în sediul Congresului SUA. Reacții de acest fel nu au fost exprimate de politicienii din România.

Nume grele din întreg spectrul politic din Hexagon au criticat deciziile giganților online de suspendare a conturilor lui Donald Trump. Astfel de măsuri au fost luate până acum de Twitter, Facebook, Snapchat și Twitch.
 
Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, s-a declarat „șocat” că Twitter a decis să-i închidă contul lui Trump. Oficialul guvernamental de la Paris consideră că o decizie de acest fel nu aparține unei companii private și denunță o „oligarhie digitală” care amenință democrațiile.

„Oligarhia digitală este una dintre amenințările care planează asupra statelor și democrațiilor”, a denunțat Bruno Le Maire. Reglementările de acest fel sunt necesare, dar ar trebui să aparțină poporului suveran, statului și sistemului judiciar, a spus ministrul francez al finanțelor, potrivit francetvinfo.fr.

O reacție similară a venit și din partea comisarului european Thierry Breton. Acesta și-a exprimat „perplexitatea” față de deciziile giganților din mediul online.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului francez a declarat că pentru astfel de decizii trebuie să existe criterii clare. Marine Le Pen, președinta Adunării Naționale a vorbit despre o „acaparare a puterii” de către „grupuri private mari care consideră în prezent că au mai multă putere decât un stat, ceea ce este probabil adevărat”.