ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia este luată cu asalt de tot mai mulți imigranți, majoritatea veniți de pe Mediterana. În curând, numărul lor ar putea ajunge la 50.000 pe lună.

Guvernul de la Roma a declarat starea de urgență, ca reacție față de cvadruplarea numărului de imigranți sosiți în diverse ambarcațiuni de pe Mediterana.

Premierul Meloni speră ca prin noile măsuri să restrângă numărul de intrări în țara, însă experții avertizează că dacă actuala tendință se păstrează, Italia va ajunge la 50.000 de imigranți pe lună.

Doar în ziua de Paște, în portul Lampedusa din Sicilia au debarcat nu mai puțin de 2.000 de imigranți.

Pachetul de măsuri de urgență a fost adoptat deocamdată pentru o perioadă de șase luni. Ele au scopul de a aloca resursele financiare și umane necesare pentru a combate criza.

Pentru starea de urgență au fost alocați 5 milioane de euro, destinați celor ai afectate regiuni din țară. Sunt programate de asemenea să fie construite mai multe adăposturi.

Până acum, anul acesta, Ministerul italian de Interne a înregistrat oficial peste 31.000 de imigranți intrați în țară.

În aceeași perioadă a anului trecut, cifra lor era de 7.900.

Însă guvernul se teme că, în perioada următoare, odată cu încălzirea vremii, numărul va crește exponențial.

Il Giornale scrie:

„Italia riscă să aibă o cifră de aproximativ 50.000 de imigranți pe lună, ajunși la țărmurile sale, adică ceva mai puțin de 2.000 de imigranți pe zi. Doar în martie, numărul intrărilor a depășit 13.000 și nu ai nevoie de un calculator pentru a estima care va fi această cifră la vară, când condițiile de pe mare vor fi optime pentru un număr mai mare de zile. Dacă aceste cifre sunt extrapolate la nivelul întregului an, Italia riscă să înregistreze peste 250.000 de imigranți pe 31 decembrie.”