ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Tot mai multe orașe americane declară stare de urgență, copleșite de numărul mare de oameni care trăiesc în stradă. Portland, Denver, Seattle și Washington sunt printre cele mai afectate, în timp ce la nivelul întregii Americi, numărul oamenilor fără adăpost a crescut cu aproape două procente într-un an, conform Skynews.com.

La Los Angeles, primăria a alocat 100 de milioane de dolari pentru rezolvarea acestei probleme.


Skid Row, o zonă din centrul Los Angeles-ului, a fost invadată de corturi, barăci și adăposturi improvizate din cutii de carton, în care dorm 6.000 de oameni în fiecare noapte. De mai bine de 100 de ani, acest loc este emblema oamenilor fără adăpost din America.

„Skid Row e un dezastru absolut. E cel mai mare dezastru creat de mâna omului în Statele Unite,” spune Andy Bales, reverend și coordonatorul unei fundații de binefacere.

Dacă în restul Americii, numărul celor fără adăpost a crescut în medie cu 1,6% în ultimul an, la Los Angeles, a crescut cu 12%, după ce prețul locuințelor a urcat cu 27%. În paralel, a crescut și gradul de violență.

„Tot ce vă puteți imagina se întâmpla aici. E o adevărată grădină zoologică,” adaugă Chauncey Crowder, persoană fără adăpost.

În Skid Row, găsești oameni cu tot felul de povești de viață. Unii locuiesc aici de câteva decenii, alții au avut un start bun în viață, dar s-au pierdut pe parcurs. Christopher, spre exemplu, are 33 de ani și a luptat în Irak, dar nu și-a putut găsi o slujbă după ce a ieșit din armată.

„Guvernul n-are grijă nici de restul oamenilor, de ce ar avea grijă de veterani?” întreabă Christopher Catarusa.

Primăria din Los Angeles a alocat 100 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei fără adăpost. Este vorba despre subvenții pentru chirie, construirea de adăposturi și programe de reintegrare. Măsuri similare s-au luat și în alte orașe americane, însă nimeni nu se așteaptă la rezultate spectaculoase peste noapte.