ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Frate” și „sora” ar putea fi interzise în documentele oficiale și în alte comunicări publice și ar putea fi înlocuite cu termenul „frați” („siblings”), în conformitate cu legile anti-discriminare actualizate din statul australian New South Wales (NSW).

Statul cu politici de extremă stânga va deveni primul stat australian care va impune politica neutralității din punct de vedere al genului, potrivit Daily Mail. Motivul invocat este că cuvintele pot ofensa comunitatea transgender.

Statul revizuiește anul acesta Legea anti-discriminare din 1977, iar observațiile preliminare sunt deja transmise, ceea ce creează o bătălie între diferiți lobby-iști.

De asemenea, unii susținători solicită ca în limba oficială să fie folosit termenul „sex diferit” în loc de „sex opus”.

Pe de altă parte, lobbyiștii feminiști doresc impunerea unor zone doar pentru femei, cu servicii destinate femeilor și fetelor biologice și interzicerea dreptului de acces pentru „bărbații care se identifică transgender”.

De asemenea, vor să poată eticheta în mod legal bărbații biologici drept bărbați „indiferent de identitatea de gen aleasă de aceștia”.

În același timp, se așteaptă ca guvernul NSW să ia în considerare măsurile din proiectul de lege privind egalitatea propuse de deputatul independent Alex Greenwich, ca parte a revizuirii Legii din 1977.

Greenwich a propus protecții mai extinse „împotriva discriminării”, care includ interzicerea în școlile private a discriminării profesorilor și studenților LGBTQ. Acesta a spus că măsurile sale vor reflecta și vor încuraja un NSW „mai incluziv”.

Măsura vine după ce parlamentul Australiei de Sud a decis să nu se mai folosească termeni „specifici genului”, printre care „el”, „ea”, „lui”, „ei” și să se utilizeze în schimb pronume „neutre din punct de vedere al genului”.