Statele membre G7 s-au declarat sâmbătă pregătită să adopte sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, invocând 'responsabilitatea' acesteia în conflictul din Ucraina, conform declarației finale a summitului de la Taormina, în Sicilia.

„Sancțiunile vor putea fi ridicate atunci când Rusia își va respecta angajamentele. Totuși, suntem pregătiți să adoptăm măsuri restrictive suplimentare împotriva Rusiei dacă va fi necesar", se arată, pe un ton extrem de ferm, în comunicat, conform Agerpres.

Rusia a fost suspendată din G8 după ce a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014 și au fost adoptate sancțiuni economice pentru implicarea Moscovei în conflictul din estul Ucrainei, care a făcut peste 100.000 de morți în trei ani.

Moscova neagă acuzațiile că îi susține pe rebelii separatiști pro-ruși care luptă împotriva trupelor ucrainene.

Însă G7 și-a reiterat clar acuzațiile împotriva Moscovei. "Subliniem responsabilitatea Federației Ruse în conflict și rolul pe care ea trebuie să îl joace pentru a restabili pacea și stabilitatea", se arată în declarație, care reiterează condamnarea 'anexării ilegale a Crimeii'.
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.