ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Statele membre G7 s-au declarat sâmbătă pregătită să adopte sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, invocând 'responsabilitatea' acesteia în conflictul din Ucraina, conform declarației finale a summitului de la Taormina, în Sicilia.

„Sancțiunile vor putea fi ridicate atunci când Rusia își va respecta angajamentele. Totuși, suntem pregătiți să adoptăm măsuri restrictive suplimentare împotriva Rusiei dacă va fi necesar", se arată, pe un ton extrem de ferm, în comunicat, conform Agerpres.

Rusia a fost suspendată din G8 după ce a anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014 și au fost adoptate sancțiuni economice pentru implicarea Moscovei în conflictul din estul Ucrainei, care a făcut peste 100.000 de morți în trei ani.

Moscova neagă acuzațiile că îi susține pe rebelii separatiști pro-ruși care luptă împotriva trupelor ucrainene.

Însă G7 și-a reiterat clar acuzațiile împotriva Moscovei. "Subliniem responsabilitatea Federației Ruse în conflict și rolul pe care ea trebuie să îl joace pentru a restabili pacea și stabilitatea", se arată în declarație, care reiterează condamnarea 'anexării ilegale a Crimeii'.